Blauw = Groen

Wij houden ook van groen

Blauw wordt steeds meer groen

Brouwerij Blauw is steeds meer op zoek naar groene keuzes in de brouwerij en tijdens het brouwen. Zo zorgen we zelf en samen met onze leveranciers dat Brouwerij Blauw steeds een beetje groener wordt. 

Blauw Bier Brood
Van de bakker

Van bierbostel naar Blauw Brood

Tijdens het brouwen van de Blauw APA en de Blond & Blauw in de Blauwerij in Achterveld, worden de restproducten van het brouwproces hoogwaardig hergebruikt. Bierbostel is het voornaamste bijproduct van de bierproductie. Het bestaat uit het restproduct van de mout die gebruikt wordt voor het brouwen en het restant van de hop die aan het bier wordt toegevoegd. Bierbostel is zeer eiwitrijk en wordt met name ingezet als veevoeder, maar ook wordt er steeds vaker brood van gebakken. Samen met Bakkerij Toebast uit Hoevelaken en de Hessenkar in Achterveld is er een recept gevonden voor Blauw Brood wat wordt gemaakt van het bierbostel uit onze brouwsels.

Van de imker

Wij steunen de lokale bij van Beelife

Het gaat niet zo goed met de bij. Onze honingleverancier BeeLife (maar ook Brouwerij Blauw) wil daar iets aan doen. BeeLife plaatst daarom bijenkasten bij organisaties om meer bewustwording voor het belang van de bij te creëren en de bijenpopulatie te laten aansterken. De honing die uit deze bijenkasten komt, gebruikt Brouwerij Blauw voor de zoete en zachte smaak in de Blond & Blauw.

Bezoek de blauwerij

Op afspraak

Contact

06-31309966
info@blauwbier.nl


Postadres

Hessenweg 172
3791PN Achterveld

Nix 18 brouwerij blauw
Blauw Bier logo

Heb jij een vraag aan Brouwerij Blauw? Stel hem via het contactformulier!